Uw inboedel laten schatten?

Wij helpen uw verkoop vooruit

  • Geërfd?
  • Echtscheiding?
  • Onverdeeldheid?

Dan krijgt u te maken met heel wat praktische zaken, meestal met het oog op een verkoop van de inboedel en verdeling van de latere opbrengst. Maar wat zijn die meubelen, schilderijen en juwelen nu eigenlijk waard? En hoe authentiek zijn ze? Als leek en zelfs liefhebber is het moeilijk om tot een realistische schatting te komen. Bovendien bent u betrokken partij.

Antiek schatten? Wat u nodig hebt, is een onafhankelijk expert met een kennersoog. Die overloopt samen met u de inboedel in uw woning en waardeert alle stukken zorgvuldig op basis van hun ouderdom, toestand en echtheid. En uiteindelijk krijgt u een gedetailleerd rapport waarin u alles nog eens van a tot z naleest.

Waarom kiezen voor iemand die "gratis" komt schatten? Dat is alsof de koper zelf zijn inkoopprijs bepaalt. Vertrouw daarom op ons voor een eerlijke taxatie.

Wanneer u kiest voor een gratis schatting, kent u niet gegarandeerd de echte waarde van uw inboedel, kunst of meubels. Waarom zou u de schattingsprijs van iemand geloven als diezelfde persoon het stuk ook aankoopt? Laat de prijs daarom bepalen door een onafhankelijk expert zoals ons. Vragen? Neem gerust contact op met ons.

Welke stukken kunnen we schatten?

U kunt bij mij terecht voor antieke stukken met een zekere waarde: meubelen schatten, schilderijen taxeren, de waarde van juwelen schatten. Voorbeelden?

  • Bronzen beelden
  • Marmer, zilverwerk
  • Antieke klokken, …

Alle stukken krijgen een grondige inspectie en worden gewaardeerd volgens de regels van de kunst. U krijgt een realistische schatting waarmee u met een gerust gemoed naar de notaris of een andere derde partij stapt.

Onafhankelijke waardebepaling antiek, eerlijke prijs!

Onafhankelijk, dat betekent dat ik volledig neutraal werk. Vrij van commerciële belangen met antiekhandelaars, veilinghuizen of een ander verkoopkanaal binnen de antiekmarkt. U krijgt dus een objectieve waardering van uw inboedel. Een eerlijke prijs, rekening houdend met de actuele veilingprijzen die op dat moment worden afgeklopt (cfr. gespecialiseerde betaalsites).

Uw inboedel schatten? Waarde antiek bepalen?